Η Αθήνα μας. Μάης & Ιούνης. Περίπατος στο κέντρο. LIVE DRIVE LOVE 💕

Η Αθήνα μας. Μάϊος & Ιούνης, περίπατος στο κέντρο. By Ansa car rental. LIVE DRIVE LOVE 💕

 

O Μάιος και ο Ιούνης στην Αθήνα είναι 2 μήνες χαλαροί. Πολλοί επισκέπτες τους προτιμούν. Οι θερμοκρασίες είναι ταπεινές και ο καιρός επιτρέπει περιπάτους στο κέντρο της πόλης και στους αρχαιολογικούς χώρους χωρίς πρόσθετο ιδρώτα. Έτσι ανάμεσα στις ημέρες διαμονής μας σε κάποιο ξενοδοχείο της Αθήνας αποφασίσαμε να συμπεριλάβουμε και μια βόλτα στο πλούσιο σε αξιοθέατα κέντρο, δηλαδή Το Μοναστηράκι, τη Πλάκα, την Αρχαία και Ρωμαϊκή Αγορά. Μέσω των οδών Μητροπόλεως και Ερμού χαζεύαμε. Δεν είναι πρώτη φορά που τους περπατάμε. Όταν βρισκόμαστε Αθήνα πολλοστή φορά βέβαια κάνουμε 2-3 πράγματα κατά προτεραιότητα. Ενοικίαση αυτοκινήτου από το ansa car rental για εκδρομούλες στη Ελλάδα και Πελοπόνησσο. Δεν ξεχνάμε την Αττική. Σούνιο και Μαραθώνα.

Την φορά αυτή ξεκινήσαμε από το Μοναστηράκι και Ψυρρή. Γνωρίζουμε από εμπειρία οτι σε αυτές τις δύο περιοχές δεκάδες νέα ξενοδοχεία έχουν εμφανιστεί και πολλά ακόμη rbnb διαμερίσματα. Πανέμορφα δωμάτια το ένα καλύτερο από το άλλο συναγωνίζονται την προτίμηση των επισκεπτών. Θέα ή εγγύτητα Ακρόπολης και όλα τα καλά γύρω γύρω. Έτσι και εμείς δεν αποφύγαμε τον πειρασμό ενός περιπάτου. Φωτογραφίες το αγαπημένο μας hobby.

Πλατεία Μοναστηρακίου: Υπήρχε πλήθος κόσμου ως επί το πλείστον ξένοι και νέοι. Πηγαινοέρχονταν σε κάθε δρόμο από και προς Πλάκα και Ακρόπολη. Έπαιρναν φωτογραφία το κάθε τι κοινό η απίθανο. Ο ήλιος έπαιζε κρυφτό συνεχώς με κάθε σύννεφο. Καφές και φαγητό, ανέμελα, πολλοί απολάμβαναν στην οδό Αδριανού απέναντι από τη στοά Αττάλου. Τα καταστήματα είχαν ικανοποιητική κίνηση. Οι αρχές της πόλης δίνουν έμφαση στην υγιεινή τοπική διατροφή που προέρχεται (και) από την Αττική.

Συνεχίσαμε προς το Σύνταγμα ανεβαίνοντας τη Μητροπόλεως.

Η Κυριακή πάντα προσελκύει και τους Έλληνες κατοίκους των Αθηνών αλλά και από άλλες πόλεις. 

Υποθέτουμε ότι πολλοί από αυτούς που συναντούμε εκτός από ψώνια σίγουρα έχουν στο πρόγραμμα τους μια επίσκεψη του μουσείου της ακρόπολης αλλά και του ίδιου του ιερού βράχου. Μόνοι τους η με group. Όπως λέμε ACROPOLIS TOUR μισή μέρα, πρωί η απόγευμα. Πληροφορίες : 302108847269

Άλλοι δεν θα έλεγαν όχι σε ένα FOOD TOUR πρωινές ώρες σε φανερές και “κρυφές” γειτονιές με γνήσια φαγάδικα. Πληροφορίες: Τηλ +306945859662.

Απογευματινές ώρες ειδικοί σεφ προτείνουν παρακολούθηση μαγειρικής τεσσάρων ωρών σε επώνυμα εστιατόρια. Τηλεφωνήστε αν θέλετε στο +306945859662 για πληροφορίες.

Άλλη μια ενδιαφέρουσα δραστηριότητα είναι μια απογευματινή βόλτα τριών ωρών ATHENS STREET CULTURE & FOOD TOUR OFF-THE-BEATEN PATH. Εξαιρετική μικτή εμπειρία βόλτας και φαγητού.

Πιο πάνω προς το Σύνταγμα θα συναντήσετε την κορωνίδα των συνεργαζόμενων με το https://ansa.gr hôtel Metropolis. Άφοβα πλησιάστε την réception και ζητείστε πληροφορίες για το γραφείο.

Ακόμη πιο πάνω θα συναντήσετε την ωραία διαμορφωμένη πλατεία Συντάγματος. Έχει αρκετά παγκάκια να ξεκουραστείτε πριν συνεχίσετε να περπατάτε την Ερμού και να χαζεύετε τις φανταχτερές της βιτρίνες μέχρι κάτω και πάλι στο Μοναστηράκι.

Αναζητήσαμε και άλλες τουριστικές πληροφορίες γενικού και ειδικού ενδιαφέροντος. Δυσκολευόμαστε να επιλέξουμε ανάμεσα σε άπειρες προτάσεις καθώς τα μάτια παίζουν τον πρώτο ρόλο στις επιλογές των επισκεπτών για φαγητό, ποτό, δώρο, ένδυμα. Γι’αυτό μια ζωντανή βόλτα είναι πάντα ο,τι καλύτερο. Φυλάξτε και μια ευχάριστη έκπληξη για τον εαυτό σας μια δυο τρεις εκδρομές εκτός Αθηνών με ένα από τα ασφαλή και ποιοτικά αυτοκίνητα της https://ansa.gr. Σούνιο, Επίδαυρο, Δελφούς, Μετέωρα.. Καλέστε μας στο +309216304. Σας ευχαριστούμε.

Scroll to Top
Μετάβαση στο περιεχόμενο