View of Ancient Delphi

Δελφοί: Ιερός χώρος για απόδραση, εγγυημένη ενοικίαση αυτοκινήτου, Αnsa car rental

Μαρτυρία:

 

“Είχαμε μεγάλη ανυπομονησία. Μέναμε σε ένα μικρό ξενοδοχείο στην άκρη της Αθήνας. Ήμασταν μια παρέα 4 γιατροί από την Ασία. Από επιστημονική και ιστορική άποψη η περιέργεια μας ήταν μεγάλη. Θέλαμε πολύ να κάνουμε μια επίσκεψη σε ένα σημαντικό τόπο γεμάτο ιστορία. Να δούμε άπαξ και να μάθουμε κάτι που δεν γνωρίζαμε. Να δοκιμάσουμε τοπικές σπεσιαλιτέ. Να αγοράσουμε σουβενίρ. Να ζήσουμε μια μικρή ιστορία. Τουρίστες με απαιτήσεις δηλαδή. Περιορισμένα χρονικά περιθώρια και μάξιμουμ προσδοκίες. Απόδραση εγγυημένη με ενοικίαση αυτοκινήτου https://ansa.gr

 

Προορισμός ΔΕΛΦΟΙ

 

Πιό τέλειος προορισμός δεν γίνεται! Διάρκεια ταξιδιού : 2 μέρες. Από πού ξεκινήσαμε : Αθήνα. Ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο: Pick-up στο ξενοδοχείο. Από πού περάσαμε! :, Λιβαδειά, Αράχοβα, Δελφοί, Ιτέα, επιστροφή. Διαμονή:  Ξενοδοχείο στην κωμόπολη Δελφοί. Εταιρία ενοικίασης αυτοκινήτου: Ansa Car Rental, κινητήρας πετρέλαιο,  Peugeot Partner. 

 

Τι ιστορία μάθαμε;

 

“Το κέντρο αυτό του αρχαίου ελληνικού πνεύματος είναι ένα από τα πιο εντυπωσιακά μέρη που θα συναντήσετε ποτέ, όπου κι αν ταξιδέψτε. Η θρησκευτική και πνευματική ακτινοβολία του υπήρξε τεράστια σ’ ολόκληρο τον ελληνικό κόσμο: είχε φθάσει ακόμα και στην κεντρική Ασία, πέντε χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά, στο ελληνοβακτριανό βασίλειο που ίδρυσε ο Μέγας Αλέξανδρος. Δεν είναι λοιπόν παράξενο, ότι, τουλάχιστον από την εποχή του Ομήρου, οι ‘Έλληνες θεωρούσαν το δελφικό ιερό, όπου ο Δίας μιλούσε με τη φωνή του Απόλλωνα, ως τον ομφαλό της γής,

 

Ο ναός του Απόλλωνα

 

Οι σκέψεις σας πάνω στο μυθικό πεπρωμένο του δελφικού μαντείου θα γίνουν ακόμα πιο βαθιές, όταν θα ατενίσετε το θαυμαστό φόντο που διάλεξαν οι αρχαίοι ‘Έλληνες για να χτίσουν το ιερό. Καθώς τον πρωτοβλέπετε από το δρόμο της Αράχοβας, γαντζωμένο στην πλαγιά του Παρνασσού, από τα πιο επιβλητικά βουνά της Ελλάδας, ο ναός του Απόλλωνα δίνει ταυτόχρονα το μέτρο της αδυναμίας του Ανθρώπου αλλά και το μεγαλείο του. Χώρος εκλεκτός, οι Δελφοί είχαν επιλεγεί από το Συμβούλιο της Ευρώπης για να εγκατασταθεί εκεί το Ευρωπαϊκό Πνευματικό Κέντρο, έδρα συμβουλίων και συγκεντρώσεων φιλοσοφικών ή πολιτικών”.

 

Δελφοί Ιστορίες

 

Ιστορίες για το “Φόνο που διέπραξε ο Απόλλων” ή για το “έγκλημα του νεαρού θεού” για την “απελευθέρωση του μαντείου” για την “οργάνωση της δελφικής δύναμης” για το “Αμφικτιονικό συνέδριο” για τα “παράσιτα του Απόλλωνα” για τον “πρώτο διεθνή έρανο” για τον “Απόλλωνα που μηδίζει” για τον ιερό πόλεμο” για την “εποχή των εισβολών στο Μαντείο” για την “παρακμή του μαντείου” και τις “ανασκαφές” πρέπει να ανατρέξετε σε μια σοβαρή βιβλιοθήκη ή να τα χτυπήσετε στο διαδίκτυο προκειμένου να μάθετε περισσότερα. Μην παραλείψετε δε να ανατρέξετε και στα δελφικά του μεγάλου ποιητή Σικελιανού και της συζύγου του Εύας για να δείτε την αποθέωση της επιρροής των… γιατί τα δελφικά θα ήθελαν το χρόνο ενός πανεπιστημίου για να κατανοηθούν»!..
Το ταξίδι αυτό συνιστούμε ανεπιφύλακτα στους εν δυνάμει επισκέπτες από όλο τον κόσμο! Δείτε εδώ φωτογραφίες.

 

Απόλλωνας μύθος

 

Αλλά αν “ζούσε” σήμερα ο Απόλλωνας τι θα μπορούσαμε να του πούμε;

Ιδού ένα μικρός ύμνος προς τιμήν του Απόλλωνα!

Απόλλωνα, άρχοντα του επιβλητικού τοπίου..
Μια μέρα δάμασες το χώρο σκοτώνοντας τον Πύθωνα..
Με αναμμένο δαυλό και καλοδουλεμένο τόξο..
Από υπέρ -νότιο πόντο έφτασες στη Κρίσα.. (*)
Μαζί με φιλόπονους ναύτες μετέπειτα ιερείς..
Δελφίνιε Απόλλωνα, κρητικέ, εξαγνισμένε, λαμπερέ θεέ ..
Καινούργιε αφέντη του Μαντείου, Πύθιε Απόλλωνα..
Ω ! Απόλλωνα Απελευθερωτή και τιμωρό της Κρίσας..
Τιμή σου τα Πύθια με τις πολύβοες αρματοδρομίες..
Τιμή σου οι πολύχρυσες δωρεές αρχόντων Γύγης και Λυδίας!
Χάρη σου μεγάλη η μαρμαριά ανάθημα των Αθηναίων..
Ισόβιοι πιστοί και υπηρέτες σου όσιοι, ιερείς και νεωκόροι..
Ελεύθεροι εξηγητές, παρθένες και ιεροί δούλοι..
Πρυτάνεις, αμφικτίονες και ιερομνήμονες διαχειριστές..
Την προσοχή σου δυνατά προκαλούμε, περιφρούρησε τους θησαυρούς..
Στέρημα πόλεων-κρατών, αρχόντων, εμπόρων και προσκυνητών..
Παράσιτα καιροφυλακτούν με αρπακτικότητα, τεμπελιά και ..
ματαιοδοξία ζωσμένα – που και τον Αίσωπο ρίψανε στο σκότος –
Εσένα μεγάλε Θεέ Απόλλωνα εσένα πιστεύουμε και προσκυνούμε..

 

Rental Information:

 

Pickup : Athens Office, 27B Andrea Syngrou Ave. Return: Athens Office, 27B Andrea Syngrou Ave. , PEUGEOT PARTNER 1.6 DSL, A/C , Rental Price: 190 € / Χωρίς κρυφές χρεώσεις. Χωρίς πιστωτική κάρτα.

Scroll to Top
Μετάβαση στο περιεχόμενο