Κράτηση με ενοικίαση Ansa; κάνω οικονομία, ταξιδεύω Ναύπλιο

Με την ένταση του ευ!

 

Ψάχνω ευκαιρία; ψάχνω προορισμό, ψάχνω οικονομία; επιλέγω Ansa car rental, ταξιδεύω Ναύπλιο, μαθαίνω κομμάτια από την ιστορία της, απολαμβάνω την πόλη τα φαγητά της τα κάστρα της..

 

Και πάλι το αΝάπλι ευπόθησα
Και ένα Ansa ευκίνητο
όχημα ευνοίκιασα
Και στο βολάν άνετα ευκάθισα
Και στους τροχούς ευμίλησα
Και πρωί πρωί ευξεκίνησα
Και τα χιλιόμετρα σαν χρυσή κλωστή ευμάζεψα
Και τα σι-ντι του Μπακιρτζή ευπέλεξα
Να μου κάνει (καλή) παρέα με μουσική ευήκοο
Και στη Ναυπλία οδικώς, ταχιά ευβρέθηκα
Και στο λιμάνι απέναντι απ΄το Μπούρτζι ευπαρα-λιμένισα
Και στο «Rendez vous» με την παρέα μου ευκάθησα
Και μία βάφλα μπλακ φόρεστ ευαπόλαυσα
Και στο αΝάπλι καλά ευπέρασα! 

 

Ναύπλιο και αργία ταιριάζουν!

 

Η ιδέα δεν είναι καινούργια. Το Ναύπλιο παραμένει μια πρόκληση σε κοντινή απόσταση από την Αθήνα. Μια αργία σαν και αυτή την 28η Οκτωβρίου,  είναι μία ευκαιρία. Η άλλη ευκαιρία είναι ότι ο ακόμα καλός καιρός..  φθινόπωρο βέβαια λίγο μελαγχολία για το καλοκαιράκι που έφυγε αλλά και μια βαθειά ανάσα καθαρού αέρα αναμεμειγμένης με μύθο, ιστορία, πολιτισμό και βάλε, πάντα την έχουμε ανάγκη.
Τώρα θα μας πείτε για μέσον κίνησης. Ναι η πλειοψηφία των κατοίκων της πόλης διαθέτει αμάξι. Ναι και πολλοί όμως έχουνε ανάγκη να ενοικιάσουν ένα αυτοκίνητο  για μία έξοδο από την πόλη.  Ακριβώς εμείς αυτούς θέλουμε να εξυπηρετήσουμε. Για αυτούς διατηρούμε ένα καλά συντηρημένο στόλο οχημάτων έτοιμο προς ενοικίαση. Βλέπε εδώ.

Για το Ναύπλιο , είναι ουτοπία να επιχειρήσουμε  να σας δώσουμε  παραπάνω πληροφόρηση από  ό,τι τα σχετικά με το Ναύπλιο site. Ωστόσο κατά τη διάρκεια της δεύτερης καραντίνας  ήμασταν τυχεροί. Ήρθε στα χέρια μας ένας μοναδικός εκδρομικός οδηγός του 1955. Δημοσιεύσουμε εδώ, ένα απόσπασμα από το όμορφο αυτό σούπερ τουριστικό οδηγό.

Διαβάστε παρακάτω  ένα απόσπασμα από την ιστορία του ντόπιου φιλολόγου Δημητρίου Αργείτη. Η γλώσσα είναι αυστηρή καθαρεύουσα (1955) αλλά έχει την ομορφιά της: 

 

Ο μύθος!

 

«Κατά τον χαριέστατον μύθον “Ανύδρου της Αργίας χώρας υπαρχούσης, επειδή και τας πηγάς εξήρανε Ποσειδών μηνίων Ινάχω, διότι την χώραν Αθηνάς εμαρτύρησεν είναι, Δαναός τας θυγατέρας υδρευομένας έπεμψε. Μια δε αυτών Αμυμώνη ζητούσα ύδωρ ρίπτει βέλος επί έλαφον και τυγχάνει κοιμωμένου Σατύρου. Κακείνος περιαναστάς επιθύμει συγγενέσθαι ταύτη. Ποσειδώνος δε επιφανέντος ο μεν Σάτυρος έφυγεν, Αμυμώνη δε συνευνάζεται τούτω και Ναύπλιον τίκτει..” οικιστής εις την οχυράν και ευλίμενον θέσιν γίνεται Ναύπλιος. Εκ της ενώσεως του Ποσειδώνος και της Δαναΐδος Αμυμώνης εγεννήθη εν Ευβοία, όπου το κύμα έφερε ταύτην, ο Ναύπλιος.  Ούτος ανδρώθηκε και θαλασσοπόρος γενόμενος εις τον μυχόν του Αργολικού κόλπου προσέπλευσεν, απεβιβάσθη εις τους Αποβάθμους μεταξύ Τίρυνθας και Ναυπλίου, όπου ο πάππος του Δαναός μαζύ με του Αιγυπτίους του, ανεύρε την πλησίον δια της τριαίνης του Ποσειδώνος αναδοθείσαν πηγή Κάναθον, έκτισε και ώκισε δι’ Αιγυπτίων την επώνυμο πόλιν Ναυπλίαν. Ο ποιητής των Αργοναυτών λέγει: Ποσειδάονι δε Κούρη πριν ποτ’  Αμυμώνη Δαναΐς τέκεν ευνηθείσα.
Αμυμώνη = άμωμον ύδωρ / Ναύπλιος = ναυς πλέω,  / 1570ΠΧ: κατάπλους εξ Αιγύπτου του Δαναού,  1225ΠΧ: Αργοναυτική εκστρατεία, Ναύπλιος Αργοναύτης, 1190ΠΧ: Τρωικός πόλεμος» 

 

Πηγές

 

Διαβάστε εδώ στη Βικιπαίδεια το δαιδαλώδη μύθο του Ναυπλίου και της Αμυμώνης. Απολαύστε τη πόλη όπως εσείς γνωρίζετε καλλίτερα.  Πλούσιο φωτογραφικό υλικό εδώ. Άλλα παρελθόντα πόστ εδώ. Σας ευχόμαστε μια υπέροχη εκδρομή στο Ναύπλιο με την οικονομία , την άνεση και την ασφάλεια του θεσμού Ansa car rental. Επιλογές για φαγητό άπειρες, ψάρι, κρέας, τσιπουρομεζέ εντός και εκτός πόλης. Κοντινή εκδρομή με ταβέρνα «Τα’Αλώνια» : Πυργιώτικα. Δείτε τις προτεινόμενες κατηγορίες οχημάτων εδώ: https://ansa.gr/rental-fleet/
Χρ.Ρ. 26/10/2021

Scroll to Top
Μετάβαση στο περιεχόμενο