Νήσος Πόρος : Προσέγγιση οδικώς, Αρχαία Τροιζηνία. Φλεβάρης 2023

Νήσος Πόρος :

Προσέγγιση οδικώς, Αρχαία Τροιζηνία. Φλεβάρης 2023. Δεν είναι ανάγκη να ανακαλύψουμε ξανά τους τροχούς. Ωστόσο οι τροχοί (ansa car rental) είναι στα χέρια σας. Βρίσκονται δηλαδή στη διεύθυνση Συγγρού 27Β. Σας περιμένουν για μια συμφέρουσα και ενδιαφέρουσα ενοικίαση αυτοκινήτου.

 
Η νήσος Πόρος δεν είναι άγνωστη ούτε και η Αρχαία Τροιζηνία. Βέβαια είναι δυνατόν να επισκεφθείτε την Νήσο Πόρο, κυρίως για ευκολία από τη θάλασσα με flying dolphins. Όμως αξίζει να επισκεφθείτε οδικώς την Αρχαία Τροιζηνία με αυτοκίνητο από Αθήνα και από εκεί τον Πόρο. Η νήσος Πόρος είναι ένας ελκυστικός προορισμός. Έχει ένα συγκριτικό πλεονέκτημα. Θυμίζει κυκλαδίτικο νησί που το χωρίζει από τη μητέρα Ελλάδα ένα  πανέμορφο φιόρδ. 
 
Διαδρομή:
 
Η πρόκληση έρχεται οδικώς από τη ξηρά:  Αθήνα, Ισθμός Κορίνθου, Παλιά Επίδαυρος, Καλλονή, Γαλατάς.  Αφήνετε το ansa car rental σας στο άνετο parking του Γαλατά. Περνάτε απέναντι με βάρκα – ταξί ή με το ferry boat. Υπέροχα. Έχετε κάνει κράτηση σε ένα ξενοδοχείο. Ή μένετε σε ένα rbnb διαμέρισμα με θέα το φιόρδ. Το μεσημεράκι είναι ώρα για το στομάχι. Η ταβέρνα του ψαρά σας περιμένει. Ο chef παρουσιάζει τα πιάτα με τέχνη χρώμα και ποιότητα. Οι γεύσεις είναι ικανές να “τρελάνουν” τον ουρανίσκο. 
 
Η πόλις Πόρος και οι φιλόξενες διοικητικές αρχές της σας περιμένουν. Η καθαριότητα είναι υποδειγματική. Οι υποδομές είναι σοβαρές. Τα αξιοθέατα, το αρχαιολογικό μουσείο είναι αξιόλογα. Οι εκκλησίες, οι πλατείες, ο παραλιακός δρόμος, τα σοκάκια με τα σκαλοπάτια, τα παραδοσιακά σπίτια, τα μπαλκόνια, οι αυλές, το λιμάνι, τα σκάφη, τα μαγαζιά αξίζουν το κόπο για επίσκεψη, ψώνια, μελέτη, φωτογραφία.
 
Αξιοθέατα:
 
Ορίστε μερικά παραδείγματα αξιόλογων σημείων επίσκεψης: Ιερό Ποσειδώνα. Οικισμός Κάβο Βασίλη. Μονή Ζωοδόχου Πηγής. Παλιός ρωσικός ναύσταθμος. Νήσος Μόδι. Νήσος Μπούρτζι με φρούριο. Γαλατάς: μυκηναϊκός θολωτός τάφος και ακρόπολη.
 
Αρχαία Τροιζηνία: Ναός και εστιατόριο Ιππολύτου. Βυζαντινή εκκλησία Παναγίας Επισκοπής. Ρωμαϊκό ταφικό οικοδόμημα. Μονή Αγίου Δημητρίου. Μέθανα: Φρούριο Φαβιέρου. Παλαιόκαστρο και αρχαία Ακρόπολη. Κλασσικός πύργος. Άγιος Κωνσταντίνος και Μυκηναϊκό ιερό κλπ.
 
Πόρος χθες και σήμερα:
 
Ορίστε μερικά αποσπάσματα από τον Τουριστικό Ταξιδιωτικό Οδηγό: Εκδόσεις Μιχάλης Τουμπής ΑΕ.
 
<<Η φύση έβαλε όλη τη μαεστρία για να φτιάξει τούτο το νησί. Το είδε ο Ποσειδώνας και ζήλεψε. Ανήκε όμως στον Απόλλωνα και για να το πάρει αναγκάστηκε να το ανταλλάξει με τους Δελφούς και τη Δήλο. Το είδαν κατόπιν οι άνθρωποι θαμπώθηκαν από την ομορφιά του κι έχτισαν πάνω σ’ ένα λόφο, το στενότερο σημείο του καναλιού μια όμορφη πολιτεία.>>
 
Αν θέλετε σήμερα μπορείτε να δείτε τα ερείπια του ναού του Ποσειδώνα. Ναι είναι δυνατόν. φανταστείτε δηλαδή εκεί στην αρχαιότητα ήταν η έδρα της συμμαχίας των επτά πιο ισχυρών πόλεων κρατών της εποχής. Σαν να λέμε σήμερα οι Βρυξέλλες, η έδρα της ευρωπαϊκής Ένωσης.
 
Καλή επίσκεψη λοιπόν, δείτε τις φωτογραφίες της ANSA CAR RENTAL από την επίσκεψη μας εκεί. Google Map link : https://goo.gl/maps/KW31TUGb5sYM8B3n9
Scroll to Top
Μετάβαση στο περιεχόμενο