Εικονικές στιγμές από την Παλιά Χαλκίδα και Ερέτρια

Όταν πρωταγωνιστές είναι τα Μουσεία: Χαλκίδα & Ερέτρια και όχημα ANSA CAR RENTAL, τα λεφτά σας πιάνουν τόπο!

Χαλκίδα και Ερέτρια είναι περήφανες για τα Μουσεία τους..

Μέσα στα πλαίσια ποιοτικών αναρτήσεων σε περιοχές με (https://ansa.gr) με αξιόλογα μουσεία, σας παρουσιάζουμε φωτογραφικό υλικό από 2 Μουσεία που συλλέξαμε οι ίδιοι καθώς και μερικές πληροφορίες από εξειδικευμένα έντυπα. Η Εύβοια είναι γνωστός και κοντινός προορισμός από την Αθήνα. Το Αρχαιολογικό Μουσείο της Ερέτριας μικρό αλλά εξαιρετικό. Έχει βάθος χρόνου και επιστημονικό χαρακτήρα. Το επισκέπτονται σχολεία και κάνουν μάθημα. Η Ελβετική Σχολή έχει κάνει θαύματα. Το Μουσείο της Αρεθούσας είναι ένα νέο Αρχαιολογικό πολυθεματικό Μουσείο που καλύπτει ευρύτερα τη περιοχή. Είναι Digital και εύκολα προσβάσιμο τόσο από την Στερεά όσο και την Ερέτρια με φέρυ. Και τα 2 μουσεία διαθέτουν πλούσιο πληροφοριακό υλικό από το οποίο και μεταφέρουμε λίγο εδώ, γιατί απλά τα λένε τέλεια.

Η περιήγηση στο νέο Αρχαιολογικό Μουσείο της Χαλκίδας <<Αρεθούσα>> ξεκινά με δύο διαχρονικά γνωστούς ταξιδιωτικούς προορισμούς, τον Εύριπο στην Χαλκίδα και τα θερμά λουτρα στην Αιδηψό. Το μοναδικό φαινόμενο του Ευρίπου είναι συνδεδεμένο με την απεικόνιση σπειρών σε αγγεία της τρίτης και δεύτερης χιλιετίας Π.Χ. καθώς και στο άγαλμα του Ποσειδώνα που ανελκύστηκε από τον βυθό του πορθμού του Ευρίπου. Γνωρίστε την αρχαία λουτρόπολη της Αιδηψού μέσα από αγάλματα και επιτύμβιες στήλες. Δείτε επίσης το δάπεδο από βότσαλα, με την θαλάσσια παράσταση του Τρίτωνα που παλεύει με τη Σκύλα, από την Ερέτρια του 4ου αιώνα Π.Χ.  Μια ψηφιακή διαδραστική εφαρμογή θα σας περιηγήσει εικονικά.. Η προϊστορία από την Οθωμανική εποχή μέχρι που το σήμερα θα εμφανιστεί μπροστά σας.. Ωράριο του Μουσείου της Αρεθούσας καθημερινά από 8.30 π.μ. έως 3.30 μ.μ. Τηλ. 22210 22 402.

Οδοιπορικό στην Ερέτρια

Θα φθάσετε φυσικά με https://ansa.gr στην Ερέτρια μέσω Ωρωπού με φέρυ. Η διαδρομή είναι πιο όμορφη μέσω Καπανδρίτι, Κάλαμος, Άγιοι Απόστολοι,  Ωρωπός χωρίς διόδια. Παίρνετε πληροφόρηση από το διαδίκτυο για τις ώρες λειτουργίας των Μουσείων. Δίνετε προτεραιότητα, αν θέλετε στην επίσκεψη της Χαλκίδας. Κατόπιν επιστρέφετε στην Ερέτρια και απολαμβάνετε και ένα γεύμα σε μια ψαροταβέρνα.

Το οδοιπορικό στην Ερέτρια περιλαμβάνει σημεία, βάσει χάρτη όπως: τη Δυτική Συνοικία, το Ηρώον, την Δυτική Πύλη, το Άνδηρο  των τάφων, το ναό του Διονύσου, το Θέατρο, το Γυμνάσιο, την Οικία με τα Μωσαϊκά, Τα Ρωμαϊκά Λουτρά, το ιερόν του Δαφνηφόρου Απόλλωνα, την Αγορά και τη Θόλο, τα Λουτρά του Λιμανιού, Την παλαίστρα, το ιερόν της Αθηνάς, το Θεσμοφόριον. Η Ελβετική Αρχαιολογική Σχολή στην Ελλάδα με την Εφορία Αρχαιοτήτων Ευβοίας έχουν κάνει εξαιρετική δουλειά.

Η Ακρόπολη:

Εύκολος περίπατος κατά μήκος του τείχους έως την κορυφή της ακρόπολης που προσφέρει μια πανοραμική θέα στον Ευβοϊκό κόλπο και μια δροσερή απόδραση στη φύση. Η Ακρόπολη κατοικήθηκε καθ’ όλη τη διάρκεια της αρχαιότητας. Τα σημαντικότερα μνημεία της είναι κτήρια κοινής ωφέλειας, όπως δεξαμενή και ιδιωτικές κατοικίες. Το αρχαίο τείχος περιβάλει την κορυφή του λόφου και όλη την πόλη. Στην κορυφή της Ακρόπολης δεσπόζει μια αχανής επίπεδη έκταση, όπου εντοπίστηκαν τα θεμέλια ενός ναού αφιερωμένου στην Αθηνά..

Το Αρχαιολογικό Πάρκο, η Πόλη, το Μουσείο..

Στους πρόποδες της Ακρόπολης ο επισκέπτης μπορεί να δει πολλά από τα σημαντικότερα μνημεία της Αρχαίας πόλης, καθώς η περιοχή παραμένει αδιατάραχτη από κατασκευές νεότερων χρόνων. Βλέπετε εικόνες από 1 έως 9. Στη καρδιά της Αρχαίας Πόλης τοποθετούνται η αγορά, κέντρο της οικονομικής και πολιτικής ζωής, αλλά και ο κυριότερο χώρος λατρείας των Ερετριέων. Το Ιερό του Απόλλωνα Δαφνηφόρου. Η σύγχρονη πόλη διατηρεί μια αξιόλογη κληρονομιά της αρχιτεκτονικής του 19ου αιώνα. Το Μουσείο της Ερέτριας περιέχει πολυάριθμα εύρηματα που ήρθαν στο φως κατά τις ανασκαφές που ξεκίνησαν τον 19 αιώνα. Το Μουσείο φιλοξενεί σημαντικά ευρήματα από γειτονικούς αρχαιολογικούς χώρους όπως το Λευκαντί και η Αμάρυνθος. Ωράριο του Μουσείου της Ερέτριας καθημερινά από 8.30 π.μ. έως 3.30 μ.μ. Τηλ. 22290 62 206

Εδώ φίλοι μου τελείωσε η σύντομη περιήγηση και αρχίζει η δικιά σας εξερεύνηση. Χαρούμενες και φιλικές Γιορτές με ευχάριστες εκπλήξεις!

Σημ. Το φωτογραφικό υλικό είναι πρωτογενές.

Scroll to Top
Μετάβαση στο περιεχόμενο