Μέγαρα, επίσκεψη αρχαιολογικού Μουσείου, Ιούλης Αύγουστος, με ansa αξίζει!

Τα Μέγαρα είναι μια πόλη που χιλιάδες αν όχι εκατομμύρια αυτοκίνητα την προσπερνούν από την εθνική οδό πηγαινοερχόμενα στη Πελοπόνησσο χωρίς να γνωρίζουν την ιστορική της αξία η τουλάχιστον να μπορούν πρακτικά να της αφιερώσουν λίγο χρόνο και να πιουν ένα καφέ σε μια από τις ωραίες πλατείες της. Διαθέτει ένα υπέροχο αρχαιολογικό μουσείο του οποίου η αφανής ομορφιά είχε εισέλθει στο μυαλό μου χωρίς να γνωρίζω τίποτα γι’ αυτό. Έτσι από πείσμα και περιέργεια μια μέρα κατευθυνόμενος προς Κόρινθο από την παλιά εθνική οδό αποφάσισα να επισκεφθώ το αρχαιολογικό της μουσείο.

Είναι περιττό να σας περιγράψω τον ενθουσιασμό μου. Έπεσα αμέσως στη δουλειά. Κοίταγμα ο,τι άρπαζε το μάτι μου φωτογραφίες και ζουμ σε κείμενα λεζάντες ιστορικά στοιχεία. Πλούτος απύθμενος. Διότι η όλη εικόνα ήταν μια υπέροχη συμπύκνωση της ιστορίας μια τόσο σημαντικής πόλης. Έπαιξε σημαντικούς ρόλους στην ιστορίας της Ελλάδος με Αθήνα Κόρινθο και άλλες. Ιδιαίτερη εντύπωση μου έκαναν οι επιγραφές περιγραφές του ενταφιασμού και καύσης των νεκρών που ανθούσε στην αρχαιότητα, η γλυπτική, το νομισματοκοπείο και η μουσική παιδεία των κατοίκων και ιδιαίτερα των γυναικών. Τα Μέγαρα είχαν φήμη ως τόπος με εργαστήρια κατασκευής μοναδικών αυλών που οι αυλιστές συνόδευαν τελετές και ολυμπιακών αγώνων κ.α.

Η γλυπτική στη πόλη άνθισε και φημισμένοι γλύπτες προέρχονταν από αυτή καθώς άλλοι πολλοί την επισκέπτονταν. Όλα αυτά και άλλα μπορείτε φίλοι μου να τα δείτε και να τα διαβάσετε με τα μάτια σας πολύ εύκολα. Ενοικιάζετε ένα νόστιμο οικονομικό και ασφαλές όχημα ansa car rental και σε ένα ρομαντικό σας πέρασμα προς την Πελοπόννησο ή το Αλεποχώρι κάντε μια στάση στα Μέγαρα. Στο Μουσείο σίγουρα θα συναντήσετε και τον κύριο Οδυσσέα, Διευθυντή έμπειρο στέλεχος του λόφου της Ακρόπολης ο οποίος θεωρείται και θεματοφύλακας του χώρου και του τόπου τούτου. Ευχαρίστως θα σας πληροφορήσει για πολλά και αν είστε και λίγο ανοιχτοί θα γίνετε και φίλοι..

Εδώ στο blog σας έχω πλούσιες φωτογραφίες και ζουμ σε περιγραφές λεζάντες και κείμενα από το μουσείο ώστε αν τα διαβάστε θα βγείτε σίγουρα πιο πλούσιοι από το μουσείο. Προσωπικά η πόλις των Μεγάρων μου άρεσε καθώς φαίνεται ότι οι αρχές την έχουν νοικοκυρεμένη. Η πόλις βέβαια αντιστέκεται στον οποίο αναγκαίο εκσυγχρονισμό και κρατά τα τοποσημά της όσο μπορεί καλλίτερα. Παλιό σιδηροδρομικό εμπορικό σταθμό, παλιά μαγαζιά αφημένα ως μουσεία αγοράς και φυσικά εμπορικά, καφέ κλπ δείγμα έντονης επαρχιακής ζωής του σήμερα. Καλή επίσκεψη με αυτοκίνητο ΑΝΣΑ για τα καλύτερα.

Για την επίσκεψη Χρίστος Ρουμελιώτης, www.ansa.gr

Scroll to Top
Μετάβαση στο περιεχόμενο